Çağdaşlaşma ve batılılaşma ilkesi nedir

Nahizer

Global Mod
Global Mod
Çağdaşlaşma ve Batılılaşma Ilkesi Nedir?

Çağdaşlaşma ve Batılılaşma, gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler arasındaki önemli bir farklılık oluşturan iki terimdir. Ancak, bu iki terim karıştırılabilir ve anlaşılmamış olabilir. Bu makalede, çağdaşlaşma ve batılılaşma ilkesi nedir? sorusu cevaplanacak ve aralarındaki farklar açıklanacaktır.

Çağdaşlaşma Nedir?

Çağdaşlaşma, ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik gelişimini arttırmak için çabaların genel bir terimidir. Çağdaşlaşma, gelişmekte olan ülkeler için genellikle modern teknolojilerin kullanımının arttırılmasını, ülke içinde hizmet sektörünün geliştirilmesini, ekonomik büyümeyi ve sosyal refahı arttırmayı amaçlamaktadır.

Batılılaşma Nedir?

Batılılaşma, Batı kültürünün ve değerlerinin çoğaltılması ve benimsenmesidir. Bu, ülkenin kültürel, siyasi, ekonomik ve toplumsal yapısının Batı ülkelerinin kültürüne benzer hale getirilmesi anlamına gelir. Batılılaşma, ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kurallarının Batı kültürünün kurallarına uygun hale getirilmesini, Batı ülkelerinin kültürel değerlerinin özümsenmesini ve Batı hukukunun kabul edilmesini içerir.

Çağdaşlaşma ve Batılılaşma Arasındaki Fark

Çağdaşlaşma ve Batılılaşma arasındaki fark, çağdaşlaşmanın amacının sadece ekonomik ve teknolojik gelişim olduğu iken, Batılılaşmanın amacının Batı kültürünün siyasi ve hukuki sistemlerini kabul etmek olduğudur. Diğer bir fark, çağdaşlaşmanın sadece teknolojik gelişim, ekonomik büyüme ve insan refahı için uygulandığı iken, Batılılaşmanın sadece kültürel gelişim için uygulandığıdır.

Çağdaşlaşma ve Batılılaşma arasındaki farklar, ülkenin hangi amaçla çağdaşlaştırıldığını veya batılılaştırıldığını belirler.