Yoshinobu Yamamoto'nun Güçlü Dodgers Sezonu için Teşekkürler Padres

Uzaylı

New member
Mavi havlu, giriş şarkısı çalmaya başladığında Dodger Stadyumu'nun her bölümünde döndü.

Yoshinobu Yamamoto höyüğün üzerine ve kaosa sakin bir maske giyerek adım attı. Görünüşü yanıltıcıydı.

İçeride dehşete kapıldı.

Yamamoto Japonca, “Sanırım tüm beyzbol kariyerimdeki en gergin olduğum oyundu,” dedi.

Yamamoto, geçen sezon San Diego Padres'e karşı Ulusal Lig Division serisinin 5. Oyunu anıları hakkında gülebilir ve o Ekim gecesinde neyin ortaya çıktığını ve onu belirlediği yol.

Bu oyuna bilinmeyen olarak bile başladı. Bir kahramandan ayrıldı. Ayın sonunda bir Dünya Serisi şampiyonu oldu.

Bu sezona taşınan playofflarda kazandığı ivme, 26 yaşındaki sağ elini bu hafta başında Atlanta'daki All-Star maçında olduğunu açıklıyor, kariyerinin en sonuçta olan ne olabileceğini yeniden yaşıyor.

Dodgers, Cuma günü Yamamoto ile milyar dolarlık rotasyonundaki tek güvenilir kol olarak All-Star molasından dönecek ve beyzboldaki en iyi sürahilerden biri olarak yeni statüsü, sezonunu açtıklarında onu olası Game 1 başlangıç yapar.

Yönetici Dave Roberts, “Sadece gerçekten iyi bir sürahi olduğunu bildiği noktaya, o bir yıldız ve kendisi için yüksek beklentileri var” dedi.

Yamamoto'nun sağladığı istikrar duygusu, Dodgers'ın geçen yıl yukarı ve aşağı çaylak sezonunda hayal edemeyeceği bir şeydi. Yamamoto, Japonya'nın Orix Buffaloes ile üç kez Pasifik Ligi en değerli oyuncu olarak bilinmeyen zorluklarla karşılaştı ve omuz problemleriyle üç ay kaçırdı. Sahaya çıktığında bile, tutarsız bir performans sergiledi ve NLD'lerin 1. oyununda Padres'e karşı, sadece üç inning'de beş koşuyu bıraktı.

Yamamoto, “Ne kadar başarısız olursam, işlerin birikiyormuş gibi hissettiriyor,” dedi.

Dizide iki oyundan bire bir açıkla Dodgers, Los Angeles'ta kazanan bir oyun 5'i kurmak için San Diego'da Game 4'ü kazanmayı başardı. Yamamoto, karar oyuna başlamak için atandı.

Yamamoto başlamadan önceki gece uyumakta zorluk çekti. Oyun dışında bir şey düşünmeye çalıştığında yapamadı.

Dodgers sürahi Yoshinobu Yamamoto, 1 Temmuz'da Chicago White Sox'a karşı teslim ediyor.

(Gina Ferazzi / Haberler)

Herhangi bir ülkeden herhangi bir sürahi tarafından imzalanan en kazançlı anlaşma olan 10 yıllık 325 milyon dolarlık sözleşmesinin ağırlığını hissetti. Ayrıca Yu Darvish'in karşısında yer alıyordu, bu da iki Japon başlangıç sürahisi içeren ilk sezon sonrası oyunu yapıyor.

En kötü korkuları asla gerçekleşmedi. 2-0 zaferle beş skorsuz vuruş yaptı ve herkesin onu izlediğini değiştiren bir performans sundu-hayranlar, takım, hatta kendisi.

“Onları orada tutabilmek,” dedi Yamamoto, “güven kaynağı oldu.”

Yamamoto, oyun 1 felaketinin ardından yeniden gruplanmak için gerekli olan psikolojik forth'u küçümsedi ve dönüşünü sorunları tanımlama ve bunları düzeltme yeteneğinin bir fonksiyonu olarak tanımladı.

“Hiçbir şekilde zihinsel olarak güçlü değilim” dedi. “Vurduğumda, gerçekten düştüğüm zamanlar var. Ama zaman geçtikçe işler netleşiyor. Yapmam gereken netleşiyor.”

Örneğin, iki NLD'nin başlaması arasında Yamamoto, Dodgers'ın Oyun 1'de ortaya koyduğu yere açıkladığını düşündüğü eldivenin konumunu ayarladı.

Ancak kutlaması kısa sürdü.

“Bir dağı temizlediğimi hissettim,” dedi Yamamoto. “Ama bir sonraki oyun başlamadan önce rahatlamak için zaman yoktu.”

Yamamoto, New York Mets'e karşı NL Şampiyonası Serisinin 4. Oyununda ve New York Yankees'e karşı Dünya Serisi'nin 2. Oyununda playofflarda iki kez daha başladı. Her ikisi de Dodgers'ın kazandığı iki oyun üzerinde kombine 10 ⅔ inning'de üç koşudan vazgeçti.

“Bence bu gerçekten değerli bir deneyim oldu” dedi. “Yaşadığım şeyden dolayı, teknik açıdan yaptığım ilerlemelerle birlikte, bence büyüyebildim.”

Ayrıca hoş olmayan zamanlardan, özellikle de gergin bir rotator manşetle uğraştığı üç aydan çekildi.

“Bundan büyümeye kararlı zamanı harcadım” dedi. “Ne kadar sinirli olduğumu unutmak istemiyorum.”

Deneyimler ona ikinci sezonuna alabileceği bir bilginin temelini verdi. Çaylak olarak, herhangi bir beklentisi olmadan kamp yaptığını bildirmişti.

“Yeteneğimin diğer herkese göre ne olduğunu bilmiyordum” dedi. “'Bunu yaparsam işe yarayacak ya da bunu yaparsam, olmaz.' Bu yüzden başarılı olacağımı düşünmüyordum ve ben de gerçekten bilmediğimi düşünmüyordum. ”

Bu bahar eğitimi biliyordu. Başarabileceğini biliyordu.

Ayrıca neye karşı olduğunu biliyordu. Mütevazı bir 5 metrelik 10 duran Yamamoto, diğer oyuncuların heybetli fiziksel çerçeveleri tarafından çaylak olarak vuruldu.

“Bundan daha fazlası, basketbol sahasına geldiğinizde, örneğin Mookie [Betts] Terle boğulmuş vurmayı bitirecek, ”dedi.“ Oyuncuların sadece yeteneklerine güvenmedikleri eğitim miktarından şaşırdım. Biraz şok ediciydi. ”

Geçen sezon kilo verdiğini kabul eden Yamamoto, bu yıl daha güçlü bir bedenle bahar eğitimine rapor vermeye kararlıydı. Ayrıca düşük kaliteli Amerikan beyzbol topları ve saha saati ile artan konfordan yararlandı. Bir ev satın aldı, saha dışı istikrar onun çalışmalarına daha fazla odaklanmasına izin verdi.

Japonya'da olduğu gibi haftada bir kez atış yapan Yamamoto, bu sezonun ilk yedi başlangıcında 0.90 kazanılan ortalama ile 4-2 oldu. Bundan sonra beş günlük dinlenmeye başladı ve neredeyse baskın değildi. Başlangıçta daha kısa bir döngüde atış yapmakla mücadele etti, ancak bunun nedenlerinin yorgunlukla ilgili herhangi bir şeyden ziyade başlıklar arası rutininde kesintiler olduğunu söyledi.

Dodgers sürahi Yoshinobu Yamamoto, 13 Haziran'da San Francisco Giants'a karşı teslim ediyor.

Dodgers sürahi Yoshinobu Yamamoto, 13 Haziran'da San Francisco Giants'a karşı teslim ediyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

“Bence bununla ilgili kesinlikle bir sorun yok” dedi. “Japonya'da altı gün dinleniyorsunuz, ancak yedi veya sekiz inning'de 120, 130 saha atıyorsunuz. Bu zordu. Burada iyileşmek için bir gün daha az var, ama aynı zamanda daha az sahaya atıyorsunuz, bu yüzden yorgunluğu o kadar hissetmiyorsunuz.

“Başlangıçlar arasında ortaya çıkan şeyler var. Örneğin, iki uçuş olabilir veya gecenin ortasında bir şehre gelebilir ve ertesi gün atış yapabilirsiniz. Her beş günlük dönemde bir aynı şekilde harcayamazsınız.”

Yamamoto, All-Star molasına giden formunu geri kazanmanın nedeni olarak işaret ettiği başlangıçlar arasındaki zamanını daha iyi en üst düzeye çıkarmayı öğrendiğini söyledi. Müdahale önceki sondan bir önceki görünüşünde, ilk atıştan çıkmadı ve üçü kazanılan beş koşuyla suçlandı. Ancak son dört başlangıcından ikisinde herhangi bir koşudan vazgeçmedi. Bir diğerinde sadece bir tanesi verdi.

Aslında Yamamoto, takım isterse, dört gün dinlenebileceğini düşündüğünü söyledi.

“Bu yıl bedenim gerçekten iyi iyileşti” dedi. “Oyundan sonra eğitmenlerle sık sık kontrol ediyorum ve bunun böyle olsaydı, dört gün içinde nasıl atabileceğimi ya da nasıl hissedersem, biraz sonra olabileceğim hakkında konuşuyoruz. Her hafta böyle farklı senaryolardan geçiyoruz. Hala dört gün dinlenmeye başlamadım, ama sanırım bunu iyi gitti.”

Yamamoto, normal sezonun son 2 ayına sadece Dodgers'ın lideri kazanç (sekiz) olarak değil, aynı zamanda oyunlar başladı (19) ve inningler (104 ⅓).

Artan konforu kulüp binasına kadar uzandı. Güney Koreli Hyeseong Kim ile biraz beklenmedik bir dostluk kurdu, ikisi oyunlar sırasında sık sık bankta konuşuyor.

“Kırık İngilizcede birbirimizle konuşuyoruz,” dedi Yamamoto bir kıkırdama ile. “Kore yemeklerini gerçekten seviyorum, bu yüzden bana bunu öğretiyor. Kore ve Japon beyzbol arasında farklılıklar var ve büyük ligler de biraz farklı, bu yüzden böyle şeyler. Derin konuşmalar değiller, ama iletişim kurmak önemli, bu yüzden çok konuşuyoruz.”

Yamamoto ayrıca Clayton Kershaw'a özellikle güçlü bir hayranlık geliştirdi.

“Onda, takımda kendinizi modelleyebileceğiniz bir oyuncunuz var,” dedi Yamamoto. “Ben de onu adım izlerken çok şey öğreniyorum. O her açıdan hayran olabileceğiniz biri. Tüm takım arkadaşlarım da onu böyle düşünüyor. Bu olmak istediğim türden bir oyuncu.”

Rotasyonda sıraya girmek için güvenilebilecek türden bir oyuncu. Büyük anlarda ekibine teslim edebilecek türden bir oyuncu.

Yamamoto yolunda.