Daha iyi plaka disiplini Shohei Ohtani'yi nasıl daha tehlikeli hale getirdi?

Uzaylı

New member
WASHINGTON —

Yıkımdan önce Shohei Ohtani'nin disiplin göstermesi gerekiyordu.

Dodgers'ın sümüklü oyuncusu, Major League Baseball kariyerinin en zorlu home run'unu yapmadan önce, ilk önce plakayı kaçıran bir sahayı bırakmak zorunda kaldı.

Ohtani'yi son üç haftanın en tehlikeli smaçörü yapan şeyin ne olduğuna bir göz atmak isterseniz – iki kez en değerli oyuncunun altı home run ile MLB'nin en iyi .424'lük vuruşunu yaptığı 17 maçlık bir süreç, 11 RBI'ler ve 15 ekstra taban vuruşu – Salı gecesi Washington Nationals kurtarıcısı Matt Barnes'a karşı yaptığı dokuzuncu vuruştan başka bir şeye bakmayın.

Dodgers iki sayı öndeyken Barnes, Ohtani'yi ilk atışta plakanın iç köşesinden atlayan hızlı topla tuzağa düşürmeye çalıştı. Harika bir yer değildi, bölgeyi birkaç santim kaçırıyordu. Ancak bu, ligdeki en düşük oranlardan birinde hızlı top gören ve ilk atışta pusudan korkmayan bir smaçör için de otomatik bir hamle değildi.

Ancak bu sefer Ohtani ısırmadı. Isıtıcı bölgeyi ıskalayınca kutunun içinde geri çekildi, kaskını yeniden ayarlamak için hızlı bir adım attı ve ardından yanında 1'e 0'lık bir sayımla tekrar içeri daldı.

Ohtani, son zamanlarda giderek daha fazla yaptığı gibi, yaklaşımına sadık kalıyor ve tabağın kalbinde bir yerde daha baştan çıkarıcı bir hata bekliyordu.

Bir sonraki atışta Barnes bir servis attı ve Ohtani'nin büyük, gürleyen bir üst kesim vuruşuyla yok ettiği orta kesimli ayırıcıyı astı ve Dodgers'ın skorunu sınırlamak için Nationals Park'ın ikinci güvertesine kavurucu bir çizgi sürüşü gönderdi. 4-1 galibiyet.

Takım arkadaşı James Outman, “Bir seyir füzesine benziyor” dedi. “Bu çok saçmaydı.”

Yönetici Dave Roberts, “Topa böyle vurabilen birkaç adam var” diye ekledi.

Veriler kabul etti. MLB'nin Statcast sistemine göre, Ohtani'nin sayı vuruşu saatte 198,7 mil çıkış hızına sahipti; bu genç MLB sezonunun, Ohtani'nin yedi yıllık MLB kariyerinin ve ligin 2015'te çıkış hızlarını izlemeye başlamasından bu yana Dodgers'daki tüm smaçörlerin en zoruydu.

Patlamanın topspinli alçak bir yörüngesi olmasına ve bu da taşıdığı mesafeyi sınırlandırmasına rağmen top yine de 120 metre yükseklikte uçtu ve sağ saha tribünlerinin derinliklerindeki boş koltuklara çarptı.

Üçüncü kaleci Max Muncy, “Eğer bunu ters spinle vurursa, kesinlikle stadyumun dışındadır” dedi.

Bu tür fiziksel yetenekler Ohtani'de yıllardır açıkça görülüyor; 1,80 boyundaki defans oyuncusu boyundaki süperstar, mekaniğini geliştirmeyi ve vuruşunun gücünü en üst düzeye çıkarmayı öğrendi.

Ohtani, 2021'den bu yana her sezon ortalama çıkış hızı açısından büyükler arasında ilk 10'da yer alıyor. Bu sezon 150 km/saat veya daha fazla hıza ulaşan 50 vuruşu (Statcasts'ın “sert vuruş” teması eşiği) tüm büyük lig golcülerine liderlik ediyor. Sonuç olarak Ohtani Çarşamba günü MLB'deki en iyi vuruş ortalaması (.364), yavaşlama yüzdesi (.677) ve OPS (1.107) ile oyuna girdi.

Roberts, “O sopada şimşek var” dedi. “Ne zaman sallansa ve temasa geçse oyunu değiştirebilir.”

Ancak topa vurmak Ohtani için savaşın sadece yarısıdır. Her smaçör gibi o da sayımda önde olduğunda en çok gelişir, kovalamacalarını ve hücum sahalarını Roberts'ın oyuncularının “nitro bölgesi” olarak adlandırmayı sevdiği alanda sınırlandırır – Ohtani için bu, vuruş bölgesindeki hemen hemen her şey anlamına gelir veya aşağı ve içeri.

En zorlu çıkış hızlarının sayımda öndeyken gelmesinin bir nedeni var. MLB'nin Beyzbol Savant veritabanına göre Ohtani, sayım 1-ve-1, 2-ve-1, 3-ve-1 veya 2-ve-0 olduğunda ortalama 100 mil/saatin üzerinde çıkış hızına sahip; ve diğer tüm durumlarda 100 milin altındadır.

Ayrıca, Ohtani'nin bu sezon zorlandığı nadir durumlarda (ilk sekiz maçtaki 0,242'lik ortalaması veya koşucular sayı pozisyonundayken 0,130'luk skoru gibi) Roberts'ın bu konuda boşluk görmesinin bir nedeni var. gelişim.

Teknik direktör, Ohtani'nin zaman zaman vuruş alanını çok fazla genişlettiğini ve çok az hasar verebileceği sahalarda aşırı agresif davrandığını fark etti.

Geçen hafta Roberts, Ohtani'ye doğrudan gözlem yoluyla yaklaşmaya karar verdi ve onu “tıpkı diğer oyuncular gibi” bir kenara çekerek, “neyi daha iyi yapabileceğini hissettiğimin farkına varmasını sağlamak için” dedi.

Ohtani'nin koşuculara sayı pozisyonundaki yaklaşımı konuşmalarının özel konusuydu.

Ohtani, tercüman Will Ireton aracılığıyla, “Sallandığım bölge, koşucular sayı pozisyonundayken biraz daha geniş” dedi. “Üstte kimse olmadığı için bu işte oldukça iyiyim. Yani sadece bölgeyi genişletiyor. Ve evet, bunu Doc'la konuştuk.”

Ancak bu fikir Ohtani'nin her vuruşunda geçerli olabilir.

Roberts, “Vuruş bölgesinde daha da disiplinli olmak onu daha da korkutucu hale getiriyor” dedi.

Bir örnek: Ohtani'nin vuruş ortalaması, yavaşlama yüzdesi ve evden kaçma sayısı son haftalarda iyileşti, aynı zamanda yürüme-kaçak oranı da arttı; 3 Nisan'dan bu yana 17 maçta sadece 12 yumruk atarak 10 serbest pas attı.

Başka bir kanıt: Takımların Ohtani'ye hücumda saldırmaya veya daha doğrusu etkisiz hale getirmeye çalıştığı sürekli değişen yöntemler.

Roberts, Salı günü bu noktaya değindi ve kendisinin ve süperstarının farklı yedeklerde kaldığı yılları anlattı.

Ohtani'nin kariyerinin başlarında, Angels ile her yıl Dodgers'la karşılaştığında Roberts, Dodgers atıcılarının Ohtani'nin yaklaşımındaki zayıf bir noktaya odaklandığını ve onu kovalamaya çalışmadıkları zamanlarda ona bölgeden saldırdıklarını söyledi.

Ancak Roberts, Ohtani'nin son yıllarda uyum sağladığını söyledi. Tabağa geldiğinde “o pencereyi kapatmayı” ve yüksek perdeleri başka bir hayır-hayır yapmayı öğreniyor.

Roberts, “Bir süreliğine onun üzerine gitmeyi deneyebilirsiniz” dedi. “Fakat bunu yapmaya çalışırsanız çok fazla risk-ödül var. Eğer kemerin yukarısına çıkmak istiyorsanız kendinize çok fazla güvenmeniz gerekiyor.”

Salı gecesi, Ulusal Takım yardımcısı Barnes'ın tekrar sayıma girmeye çalışırken yaptığı da tam olarak buydu.

Ancak Ohtani her zamanki gibi hazırdı ve ilk sahadaki disiplininden yararlanarak bir başka yıkıcı gösteri daha yaptı.

“[He’s] Saldırı bölgesini kontrol ediyorum” dedi Roberts. “Bunu yaptığında onu oradan çıkarmak zor oluyor.”