Dodgers neden Shohei Ohtani'nin atış birikimini acele etmiyor

Uzaylı

New member
Çok uzun zamandır, Shohei Ohtani'nin bir sürahi olarak geleceğini çevreleyen en büyük soru basitti.

İkinci bir kariyerden sonra Tommy John ameliyatı ne zaman, sonunda höyüğe geri döner mi? Ne zaman sadece bir buçuk yıl sonra, iki yönlü görevlere devam edebilecek mi?

Geçen hafta, bu cevap nihayet geldi.

Yedi günde iki kez Ohtani, Dodgers'ın marşı olarak yumruya tırmandı ve uzun zamandır beklenen atışa dönüşünde her geziye bir atış attı.

Her iki kez, takım arkadaşlarını ve antrenörlerini şaşkın şaşkınlıkla bıraktı ve onlara çift rollü beceri setine ilk yakından bakışlarını verdi.

“Gördüm [him throw] Bullpens ve hayatlar ve simüle edilmiş oyunlar ya da her neyse, ”dedi yönetici Dave Roberts Pazar. Ve sadece doğru şekilde ele alıyor. O sadece yanılmaz. ”

Ancak daha sonra ne olacak, bazı belirsizliklerle örtülüyor.

Artık Ohtani yine canlı oyun aksiyonuna girdiğine göre, birikiminin buradan nereye gideceğine dair yeni sorular devam ediyor.

“Bu kademeli bir süreç olacak,” dedi Ohtani Pazar günü tercüman Will Ireton aracılığıyla. “Attığım sahaların kalitesi ile ilgili iyileştirmeler görmek ve daha sonra sahaların miktarını arttırmak istiyorum. Bu yüzden kademeli olacak.”

Ohtani'nin 16 Haziran'da atışa dönüşünde sadece bir atışla sınırlı olması şaşırtıcı değildi. Kendisi ve ekibinin onu gerçek bir oyuna daha erken geri getirmek için yaptığı bir değiş tokuş oldu ve bir atıştan geçmeyeceğini bilseler bile ona canlı bir başlangıç yapmayı kabul etti.

Bununla birlikte, Ohtani'nin Pazar öğleden sonra ikinci başlangıcına giren düşünce, sağ elini ikinciye itmeye hazır olabileceği-sonunda tam uzunlukta başlangıçlar için uzanmak için, her seferinde başka bir atış ekleyerek iş yükünü oluşturmaya başlayacağıydı.

Ohtani'nin Pazar günü atış şekli kesinlikle ikinci bir atış gerektiriyordu.

Altı gün önce San Diego Padres'e karşı 28 adımlık bir gezi üzerinden iki isabet ve bir koşudan vazgeçtikten sonra, Washington Nationals'a karşı skorsuz bir 18 adımda iki vuruş topladı, tek baserunner kısa durak Mookie Betts tarafından düşmüş bir pop sinekine ulaştı.

“Genel olarak, son gezime kıyasla çok daha iyi rahatlayabildim,” dedi Ohtani. “Vücudumun hareket ettiği şekilde hareket etme şekli, atış antrenörleriyle üzerinde çalıştığım bir şey ve bu sefer çok daha iyi hissettim.”

Bununla birlikte, ikincisinin üstünde, Ohtani bir kez daha kauçukta değiştirildi. Geliştirilmiş infazına ve verimliliğine rağmen, o ve ekibin onu henüz ikinci bir atış için zorlamamak için önceden belirlenmiş bir karar vermişti.

“Bu orijinal plan buydu,” dedi Ohtani birincisinden sonra kaldırılmasıyla.

“Bugünün oyuna giriyor,” diye ekledi Roberts, “Biriyle gerçekten rahat hissettik.”

Ohtani için önde olanın gerçekliğini eve çekti; Temkinli, metodik ve Roberts'ın da tarif ettiği gibi, ekibin şimdilik atış iş yükünü ele alacağı “kademeli” hız.

“Sanırım daha çok vakfı almaya çalışmak, yapı taşları [pitching and] Böbçü alıyor, ”dedi Roberts.[We are] Dikkatin yanında hata yapmak… Şu anda acele etmenin bir anlamı yok. ”

Ohtani atışa döndükçe, Dodgers'ın her yönlü performansında izlemesi gereken yeni faktörler var.

Zaten, hüküm süren MVP bir sürahi olarak yükselirken taban çalmasını azalttı: İlk 50 maçında 11 torba kaydırdıktan sonra, 25 Mayıs'ta ilk canlı vuruş antrenman oturumunu attığından beri çalmaya çalışmadı.

Kurşun noktasındaki yeri, sahalarda da değiştirilebilir, Roberts, sürahiden vurucuya geçiş için daha fazla zaman vermek için onu vuruş sırasına taşıma olasılığını açık bırakır (en azından şu anda çerçevenin üst yarısından sonra höyükten plakaya koşması gerektiğinde).

Öyleyse, belki de en büyük soru var: atış yükünün Ohtani'nin yarasa ile çok önemli üretimini etkileyip etkilemeyeceği?

Bu dinamik, Ohtani'nin ilk atış başlangıcını takiben beş maçta 19'a sadece iki kez gittikten sonra bu hafta incelemeye başladı.

“Bunun yorgunluk olduğunu düşünmüyorum,” diye ısrar etti Roberts Pazar sabahı. “Ama onu yöneteceğiz. Onu sadece onun sözüne götürebilirim ve salıncak hızı ve izlediğimiz her şey hala sırada.”

Ohtani, Höyük Pazar günkü vuruşundan sonra bu çöküşü yakaladı ve gününü yedinci ve sekizinci sırada iki turlu bir ev koşusu ile üç tur üçlü ile bitirdi.

“Bazı şeyler üzerinde çalışmak zorunda olduğumu hissediyorum,” dedi Ohtani. “Ama aynı zamanda, daha iyi performans gösterebileceğimi hissediyorum, eskiden performans gösterebildiğimden daha iyi.”

Bütün bunlar, Ohtani'nin daha önce iki yönlü rolüne hakim olmasına rağmen (iki kez Melekler ile yaparken Amerikan Ligi MVP'sini kazanıyor), Dodgers şu anda atış geri dönüşü hakkında hiçbir şey almıyor.

Pitching iş yüküne eklemeye başlamadan önce, istenmeyen herhangi bir yan etkiyi açıkladıklarından emin olmak istiyorlar.

Roberts, “Açıkçası onunla yaptığımız tüm bu konuşmalar,” dedi. “Nerede olduğunu, nerede olduğumuzu anlıyor ve zaman geçtikçe belirli bir noktaya geleceğimiz gerçeğini takdir ediyor.”

Pazar günkü maçtan önce Roberts, sezonun ikinci yarısında Ohtani'yi geleneksel bir başlangıç gibi tamamen uzatmayı bile taahhüt etmedi.

Ohtani'nin normal uzunlukta başlangıçlar için ne zaman tam olarak inşa edilebileceği sorulduğunda “Bu bir tür TBD” dedi. “Sanırım her zaman temkinli olacağız. Bu yüzden bunun nasıl görüneceğini bile bilmiyorum, 'tam olarak yerleşik'. Kimsenin neye benzediğini bilmiyorum. [innings] ve 90 [pitches]O noktaya gelip gelmeyeceğimizi bile bilmiyorum. ”

Bu, Ohtani'yi bu sezonun geri kalanı için sadece yüceltilmiş bir açıcı olarak kullanmak anlamına gelebilir mi? Ya da sadece şu anda kısa bir rotasyon sonunda sağlıklı olmazsa onu uzatıyor mu?

Bu soruları ne anlatmak zorunda kalacak, ne Dodgers ne de Ohtani, iki yönlü görevlere dönüşüne nasıl cevap vermeye devam ettiğini görene kadar herhangi bir cevap vermeye hazır değil.

Roberts, “Daha fazla temel oluşturdukça, bazı enlemler olacak” dedi. “Bence hala toplanıyoruz [information]. Ama yine, daha fazla yükseldikten sonra, bu farklı bir konuşma olabilir. ”