SHOHEI OHTANI Homers Ameliyattan Sonra İlk At-Bat'ta Dodgers için Homers

Uzaylı

New member
Phoenix – Geçen sezon kazandığı tüm ödüller için ve kulüple ilk sezonunda Dodgers ve hayran kitlelerini şaşırttığı tüm yollar, Shohei Ohtani 2025 sezonuna girdiği kadar çok soru ile karşı karşıya.

Yırtık bir labrum onarmak için offseason omuz ameliyatından sonra, Los Angeles'taki ikinci sezonunda plakada patlayıcı olacak mı?

Sadece 2024'te vurmakla sınırlı olduktan sonra, bir yıl önce geçirdiği bir Tommy John ameliyatından kurtulurken, atışa dönüşünde höyükte baskın olacak mı?

En önemlisi, 2023'ten bu yana iki yönlü bir oyuncu olarak ilk sezonunda ne olacak, hala Babe Ruth günlerinden beri başka hiçbir büyük Leaguer'ın denemediği bir vergi yükü halledebilecek mi?

Bu noktaya kadar, son cevaplar belirsizliğini korumaktadır.

Ancak Cuma gecesi, sezon öncesi ilk Kaktüs Ligi görünümünde, 30 yaşındaki süperstar bazı umut verici endikasyonlar sağlamaya başladı. Bir resmi bahardan sonra, ilk 2025 evine sahipti.

“Amaze'yi bırakmıyor,” dedi yönetici Dave Roberts, Ohtani'nin Dodgers'ın sol sahası boğa güreşine inen bir karşı alan sürüşü olan kurşun patlamasından. “Gerçekten bir ritmi kaçırmadı.”

Bahar eğitim oyunları gittikçe, Cuma bir seçim çerçevesi yarışması olarak nitelendirildi. Paketlenmiş bir kalabalık Camelback Ranch'te Dodgers ve Meleklerin ilk kez kare bitmesini izlemek için toplandı. Dodgers yakalayıcı Will Smith, ayak bileğinde bir kemik çürüğü nedeniyle oyunların ilk haftasında düzenlendikten sonra bahar çıkışını yapıyordu. Melekler offseason, Yusei Kikuchi'nin imzalanması da Kaktüs Ligi kampanyasını başlattı ve takımın normal sezonda açılış günü başlamasına hazırlanmasına başladı. Muadili Dustin May, Dodgers'ın 5 numaralı rotasyon noktası için bir kadro savaşı ortasında ikinci bahar başlangıcını yapıyordu.

Ancak hiçbir şey Ohtani'nin dönüşünün beklentisiyle eşleşmeye yaklaşmadı.

Dört aydan daha kısa bir süre önce, hüküm süren Ulusal Lig MVP'si omuz ameliyatından geçti ve Dünya Serisinde yaşadığı yırtılmış labrum'u onardı. Bu prosedür onu offseason eğitim programında biraz zamanın gerisinde bırakırken, uzun zaman önce normal sezonda ona zamana mal olmayacağı açıktı.

Gerçek bilinmeyen, ameliyatın Ohtani'nin salınımını ne kadar etkileyebileceğiydi. Tipik olarak, bir labrum yırtılmasının sonrası etkileri bir yıl veya daha uzun süre kalabilir. Dodgers, Ohtani'nin yaralanmasının salınımının arka omzunda meydana gelmesi gerçeğinde teselli etti, kendisini kurşun sağ koluna olmasından daha az engelleyeceğinden emindi. Ancak Cuma gününe kadar, tek canlı salınımları bu kamp, küçük lig silahlarına karşı arka seanslarda geldi.

“[Rehabbing] Omuz, biraz daha karmaşık, ”dedi Ohtani, bu ayın başlarında tercüman Will Ireton aracılığıyla, ameliyat alanına yakın bir rahatsızlık hissettiğini kabul ederek. “Sabırlı olmam gereken kısım olduğuna inanıyorum.”

Ancak Cuma gecesi, Ohtani'nin yılın ilk vurgusu hiç beklemeden sonra geldi.

Ohtani ile aynı liseye giden bir Japon yıldızı olan Kikuchi'ye karşı kurşun, sümük sayımı tam olarak çalışmak için birkaç iki grevli teklif verdi. Daha sonra, yükseltilmiş bir merkez kesim fastball üzerinde, Dodgers'ın sol saha boğazına bir sinek topu vurdu. Yarasasını terk ettiği anda, şüphesiz bir atıştı.

Roberts, “Açıkçası, bu gece için çok fazla beklenti vardı ve onun için ilk at-bat, Kikuchi'den Homer'a oldukça özel” diye ekledi Roberts. “Bahar eğitiminde bulunduğumuz yer göz önüne alındığında, bu sezon ameliyat olduğunu düşünmediniz.”

Ohtani, meyilli kutusundan çıkarken sopasını fırlattı. Üçüncüsünü yuvarlarken, Dodgers'ın sığınağını geçen yıl 54 uzun topuna eşlik eden aynı el sallayan kutlamayı parlattı.

Mayıs ayında MLB oyunlarında (daha erken olmasa da) başladıktan sonra (daha erken olmasa da) bu sezon bu sezon tekrar ulaşması olası değildir. MLB tarihinde ilk 50-homer, 50 çalma sezonunu veren 2024'teki 59 top çalmasıyla aynı.

Cuma günkü maçtan önce Roberts, “Atılacağı göz önüne alındığında, aynı sayıda at-yarasa, plaka görünümünü alacağını sanmıyorum” dedi. “Çok fazla üs çalacağını sanmıyorum, sadece eğilmesi ve bacaklarını kurtarması gerektiği gerçeğini takdir ediyor.”

Bununla birlikte, “plaka başına görünüm” temelinde Roberts, “Hala üretken olabileceğini düşünüyorum.”

“Bazı incelikler var [in his swing] Geçen yıldan, gerçekten iyi olduğu zaman, yaralanmaya, şu anda bulunduğu yere kadar üzerinde çalışıyor. ” “Bence gerçekten iyi bir noktada.”

Ohtani'nin gecesi daha fazla havai fişek içermedi. İkinci atışta, bir Kikuchi eğrisi topuna çıktı. Beşinci olarak, Chase Silseth'e karşı büyük bir salıncakla vurdu.

Shohei Ohtani: “Sonuçlardan bağımsız olarak, en büyük paketin üç yarasamdan herhangi bir sorun olmadan geçebildiğini düşünüyorum. Fiziksel olarak, gerçekten iyi hissettim.” pic.twitter.com/fwpujgkod2

– Sportsnet LA (@sportsnetla) 1 Mart 2025
Son at-yaralanmasının ardından sığınağa döndüğünde Ohtani, sol omzunu kısaca salladı. Ancak bunun nedeni, daha sonra gazetecilere “omzumun harika hissettiğini” söyleyerek daha fazla sıkılık veya rahatsızlık olmamasını sağlamaktı.

“Bu iyi bir testti,” diye ekledi Ohtani.

Bu yıl Ohtani'yi çok daha fazla test bekliyor. İki yönlü egemenliği yeniden keşfetme arayışında birçok soru cevapsız kalıyor.

Ancak en azından bir gece boyunca Ohtani, offseason ameliyatı veya kış uzunluğunda rehabilitasyon belirtisi göstermedi.

“Sonuçlardan bağımsız olarak, en büyük paket, fiziksel olarak hiçbir sorun olmadan üç at yarasamdan geçebiliyordu” dedi. “Kendimi çok iyi hissettim.”