Yoshinobu Yamamoto'nun 6 golsüz vuruşu Dodgers'ın Ulusal Şampiyonayı geçmesine yardımcı oldu

Uzaylı

New member
WASHINGTON —

Yoshinobu Yamamoto büyük liglerdeki en iyi başlangıcını Perşembe öğleden sonra yaptı.

Bunun nedenini teşhis etmek zor olmadı.

325 milyon dolarlık atıcının çaylak sezonunun tutarsız bir açılış ayında Yamamoto'nun hızlı top hakimiyeti çoğu zaman eksikti. Japonya'nın Nippon Profesyonel Beyzbol Ligi'ndeki başarılı kariyeri boyunca en güvenilir özelliği olarak anılan sağ elini kullanan oyuncunun, ısıtıcının yerini bulma – ya da daha doğrusu onu vuruş bölgesinin ortasına atmaktan kaçınma – yeteneği, bir gol atarken gözünden kaçmıştı. İlk beş başlangıcında 4.50 ERA.

Dodgers'ın Perşembe günü Washington Nationals'a karşı oynayacağı seri finali öncesinde, menajer Dave Roberts'ın muhabirlerle buluşması sırasında bu konu en çok konuşulan konu oldu.

Roberts, “Hızlı top komutunun tutarlılığı, ilk sahadan maçın sonuna kadar görmediğimiz bir şey” dedi. “Yani benim için hızlı top komutanlığı… bugün için büyük bir anlatım olacak.”

Ardından, Dodgers'ın Nationals Park'taki 2-1'lik galibiyetinin tam işareti üzerine Yamamoto, sonunda, altı vuruşlu, dört vuruşlu, yedi vuruşlu bir mücevherle ilan edildiği gibi sahayı noktaladı – sahanın her köşesine 90 mil hızla lazerler ateşledi. vuruş bölgesi ve plakanın kalbine yakın herhangi bir yerde çok az sayıda.

Roberts maçtan sonra “Atışlarını yaptığında herkesi dışarı çıkarabilir” dedi.

Dodgers'ın (16-11) bir kez daha hücumda savurgan olduğu bir günde – koşucular sayı pozisyonundayken 10'da bire gittiler, çift oyunlarda art arda dört vuruşu bitirdiler ve tek sayılarını Teoscar Hernández'in ikinci vuruş home run'unda ve Freddie'de attılar. Freeman sekizinci turda ikiye katlandı; üç maçlık seriyi tamamlamak için Yamamoto'nun hakimiyeti gerekiyordu.

Sağ elini kullanan oyuncu üçüncü atışa kadar vuruştan vazgeçmedi. Altıncı tura kadar hiçbir noktada birden fazla vurucunun üsse ulaşmasına izin vermedi. Kaçması gereken tek gerçek kurşun, Eddie Rosario'nun saatte 105 mil hızla geri dönen ve beşinci turun sonunda yüzüne çarpmaya çok yaklaşan bir oyuncuydu.



Dodgers atıcısı Yoshinobu Yamamoto, Perşembe günü ilk vuruşta Washington Nationals'a karşı atış yapıyor.

(Alex Brandon / Associated Press)



Yamamoto'nun iyi olduğundan emin olmak için tümseğe yaptığı kısa ziyareti anlatan Roberts, “Neredeyse öldüğünü söyledi” diye güldü. “Yani bu oldukça komikti. Sadece başlangıcın ortasında biraz mizah yapması ve sıfırlanması için.

Hızlı refleksleri bir kenara bırakırsak, Yamamoto'nun muhteşem performansını destekleyen şey hızlı topunun tutarlılığıydı.

Sahayı 40 kez fırlattığı atışlardan 17'si ya bir nefes ya da çağrı vuruşuyla sonuçlandı (ev sahibi hakem Brian Walsh bazı olumlu kararlarda yardımcı oldu), altısına faul yapıldı ve – rakiplerin yanlış yerleştirilmiş dörtlü oyuncularla ziyafet çektiği geçmiş oyunlardan farklı olarak sahaya karşı 0,355'lik bir vuruş ortalaması – yalnızca biri vuruşla sonuçlandı.

Yakalayıcı Austin Barnes, “Bugün onun hızlı topunu arenada gördüm ve güzel bir gün olacağını düşündüm” dedi. “Bunu iyi bulduğunu düşündüm ve [was] onu içimden geçiriyor. Vurucuların bir nevi arada kalan zamanlaması vardı. Gerçekten yumuşak kalamazsınız çünkü hızlı topa saygı duymanız gerekir.

Aslında bu hassasiyet Yamamoto'nun sayımlarda öne geçmesine yardımcı oldu. Bu onu, kötü niyetli ikincil silahlarla vuruşları bitirmeye hazırladı. Bu, atış sayısını da kontrol altında tuttu ve art arda ikinci bir atış için altıncı atışını tamamlamasına izin verdi; bu, MLB'deki ilk dört maçında bir kez bile yapmadığı bir şeydi.

Dodgers'la en iyi başlangıcı mıydı?

Yamamoto, tercümanı Yoshihiro Sonoda aracılığıyla “Şu ana kadar bu noktaya kadar” dedi, “evet, bu en iyisiydi.”

Kabul edelim ki, yeniden inşa edilen Ulusal Takımların (10-14) ezici bir kadroya sahip olması pek mümkün değil. Skorsuz performansından önceki gece, çok farklı türde bir çaylak, orta seviye aday Landon Knack, ev sahiplerini altı kare üzerinden yalnızca iki turla sınırladı.

Yine de Yamamoto'nun süreci Perşembe günü çok daha iyileşmiş görünüyordu ve kesin komutası gelecekteki büyük lig başarısı için olası bir plan sağlıyordu.

Roberts, “Onu atması gereken yere fırlattığında kesinlikle elit bir hızlı top gibi oynuyor” dedi.

Ve daha da önemlisi, bu, Yamamoto'nun bu kış rekor kıran kontratını imzaladıktan sonra olması beklenen elit bir başlangıç oyuncusuna daha çok benzemesini sağlıyor.






Walker Buehler'in bir sonraki adımı


Walker Buehler artık “aya” atmak zorunda kalmayacak – Roberts'ın, eski All-Star oyuncusunun Dodgers'ın Oklahoma City üyesi Çarşamba günü beşinci rehabilitasyon gezisini yaptığı Albuquerque'deki üçlü A basketbol sahasına verdiği takma ad.

Yöneticiye göre Buehler'in Dodgers'ın yörüngesine tam olarak ne zaman döneceği hala belirsizliğini koruyor.

Her ne kadar Albuquerque'deki yüksek irtifa Çarşamba gecesi Buehler'in işini etkilese de yedi vuruş ve beş koşudan vazgeçtiğinde (üçünü kazandı), sağ elini kullanan oyuncu sezonun en yüksek 86 atışını yaparak beşinci tura çıktı.

Roberts, “Bir nevi yüksekte olmayı beklediğiniz gibiydi” dedi. “Ama beşinci tura çıktı… ve [got his] Saha sayımı arttı, bu harikaydı.”

Roberts, Dodgers'ın perşembe günü Buehler ile “geri dönüp” onun bir rehabilitasyona daha mı ihtiyacı olduğuna yoksa 2022'deki Tommy John ameliyatından bu yana ilk kez büyüklere dönmeye hazır mı olduğuna karar vereceğini söyledi.